Your search results

Ексклузивно

Публикувано от Focus Real Estate on август 23, 2022
0

Който се опитва да спести  стотици левове, губи хиляди!

Разберете какво означават тези договори и как те могат да бъдат изключително полезни за вас. Малко хора знаят как функционира този тип връзка. В България понятието „ексклузивно“ беше дискредитирано още в самото началото, при формирането на пазара на недвижими имоти. Голям брой фирми са допуснали фундаментални грешки, опорочавайки истинските ползи от професионалната продажба. Специално за собствениците на имоти решихме да напишем статия, която да даде пълна представа защо ексклузивните договори са ключът към успешната продажба.

Малко организации на пазара са готови да поемат пълната отговорност за продажбата на даден обект, някои брокери просто пренебрегват ключовите действия, насочени към реализацията на всяка сделка с имоти.

Сключвайки ексклузивен договор между продавач и негов личен брокер, можете да сте сигурни, че брокера ви ще бъде 100% ангажиран да работи за вашите интереси. Това също ще покаже на потенциалните купувачи, че сте сериозни с решението си да продавате. Купувачите или продавачите никога не трябва да мислят за договора като за инструмент, който да ги държи обвързани с агент или агенция.

Този вид споразумение гарантира работата, която вашият брокер ще положи, за да защити вашия интерес. В същото време сте сигурни, че имате професионален агент, който се грижи за вас от първия ден до сключването на сделката. Независимо дали никога преди не сте  продавали жилище или сте извършвали такава дейност в миналото, подписването на ексклузивен договор би било изключително разумно решение.

И така, какво е ексклузив, кой има нужда от него и как да работим върху него?

Това е преди всичко правилната организация на работата – тоест управлението на продажбата. На този етап трябва да разберем нуждите на собственика, да разделим обекта на плюсове и минуси и да работим с получените данни. Това включва:

– събиране на коректна техническа информация

– оценка на обекта

– стратегия за ценообразуване и продажби

– предпродажбена подготовка

– режим на огледи

– презентационни материали (снимки, видео, презентации)

– реклама

– обратна връзка в – разговаряте само с един човек, който ви дава обратна връзка за всеки оглед.

Специално внимание трябва да се обърне на предпродажбената подготовка.

Съгласете се, че разглеждането на професионални и атмосферни снимки е много по-приятно от тези, направени набързо с мобилен телефон. Понякога е достатъчно да се избере правилният ъгъл при снимането, а понякога правим виртуален Home Staging, който е идеален за имоти с остарели или липсващи довършителни работи. Нашите експерти наслагват възможните визуализации върху реални снимки и видеоклипове на имота. Този подход ни позволява да помогнем на потенциалния купувач, да му вдъхнем емоция и да му позволим да си представи имота като свой собствен.

Много важен момент са огледите. За тези, които живеят в обекта, ние разработваме индивидуален алгоритъм на действие, за да можем да се подготвим за огледа възможно най-бързо и ефективно.

Днес живеем в свят, в който визуалното побеждава. Разделяме няколко вида реклами в зависимост от целите на собственика. Те могат да бъдат:

– тийзър

– експерт

– обект

– 3D обиколка

Ще се изненадате, но е изключително важно да напишете професионално описание на обекта. Купувачът наистина внимателно го чете. И това е още една стъпка към успешна продажба.

За някои обекти организираме Опън хаус, за да предадем информация за къщата или апартамента на брокери на трети страни с най-високо качество. Трябва да се разбере, че скоростта на комуникация между брокерите е много по-висока, отколкото в отношенията брокер-продавач, затова считаме за груба грешка да игнорираме брокери от други агенции.

Фокусирани сме върху резултата, поради което самият процес е не по-малко важен. А взаимодействието между собственика и агенцията трябва да бъде възможно най-прозрачно, само тогава можем да разчитаме на успех. Подписването на ексклузивен договор е фикция като това не е просто пореден договор, а отношение!

Focus Real Estates наистина вярва в проекти, с които сключва ексклузивен договор, ние не поемаме неликвидни имоти. Нашият екип отделя много време, внимание и средства за поддържането на такава услуга. Работата с ексклузива е лична отговорност на брокера и колективна отговорност на цялата организация. Ако сте изправени пред задачата да продадете ефективно вашия имот в най-кратки срокове – свържете се с нас!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Compare Listings