Your search results

Най-добрите зимни курорти в България за инвестиция

Публикувано от Focus on май 23, 2024
0

България предлага невероятни условия за туризъм, както през лятото, така и през зимата. Затова и не е малък броя на хора, които избират да инвестират в някой от морските и зимните ни курорти.

Вече ви представихме най-популярните морски курорти, подходящи за инвестиция. Сега е ред и на най-добрите зимни локации за почивка, които наистина заслужават внимание, щом става въпрос за покупка на имот.

Различни планински вериги варират от високи, покрити със сняг върхове, до заоблените зелени хълмове и горите, приютяващи минерални извори и уханни поляни.

Банско

Банско е сред най-предпочитана планински дестинации предимно благодарение на своята ски инфраструктура. Ски зоната на Банско разполага с 75 км ски писти, като 90% от тях са покрити с оръдия за сняг, както и с кабинков лифт “гондола”, който води от Банско до ски зона “Бъндеришка поляна”. В Банско може да намерите голям избор от ваканционни имоти. Това е планинският курорт, в които през годините са реализирани най-много строителни проекти. В района се предлагат предимно апартаменти в комплекси от затворен тип и апарт-хотели. В периферията на Банско, в Разложката долина, се намират няколко мащабни проекта, един от който ваканционно селище “Пирин  Голф”.

Пампорово
Ски курортът е разположен в централната част на Родопите, на 1650 м надморска височина, само на 80 км южно от Пловдив. Той е част от община Смолян. Пампорово е един от най-големите зимни курорта в България. В подножието на връх Снежанка може да се насладите на 20 ски писти с обща дължина над 60 км. Ако искате да намерите своя втори дом в този планински район, в Пампорово имате голям избор на апартаменти в затворени комплекси и апарт-хотели. Планински имоти може да намерите и в непосредствена близост до Пампорово, в Чепеларе, района на град Смолян и село Стойките.

Боровец
В сърцето на Рилския масив се намира Боровец – най-старият планински курорт в България. Той е разположен на 1350м надморска височина в подножието на връх Мусала. Близостта на Боровец със столицата го прави едно от предпочитаните места за ваканция и покупка на втори дом в планината от столичани. Инфраструктурата на курорта предоставя възможност за пълноценна почивка през четирите сезона на годината. За любителите на зимните спортове Боровец предлага 58 км добре поддържани ски писти, кабинков лифт и няколко седалкови лифта.

Compare Listings