Your search results

Защо да инвестираме в Дубай?

Публикувано от Focus on март 28, 2024
0

Дубай – градът на високите небостъргачи, изумителните луксозни комплекси и богатата култура. С всичко това, той се нарежда на челните класации за инвестиционни възможности в света.

Ето и няколко от причините да инвестирате в това приказно място:

Ниски данъци
В Дубай можеш да се възползваш от липсата на данък върху собствеността или този върху капиталовата печалба. Заплаща се само еднократна такса за сделка с недвижими имоти. Това е единственият град, който предлага тази данъчна свобода.

Еднократното заплащане, което съпътства сделката при продажба, включва следните такси:

  • Държавна такса към поземления департамент в Дубай (DLD) – 4% от покупната цена + административна такса от 10 до 147 € спрямо имота.
  • Такса за регистрация на собственост- 508 € до 1017€ +5% ДДС спрямо стойността на имота.
  •  Такси за регистриране на ипотека в поземления отдел на Дубай- 0,25% от сумата на заема + 74 €

Златна виза
ОАЕ понижиха изискванията за инвестиции в имоти за получаване на „златна виза“. Променено е минималното финансово изискване за кандидатстване за тригодишна виза – от първоначалната стойност от 1 000 000 AED (251 963 €) към днешна дата то е 750 000 AED (188 972 €). Инвеститори, които купят имот/и на стойност 2 000 000 AED (503 926 €) или повече, пък могат да получат виза за пребиваване с възможност за подновяване за период до пет години.

Висока доходност
Дубай предлага разнообразие от инвестиционни възможности като най-предпочитаната инвестиция е тази в недвижимото имущество. Високата доходност е гарантирана, тъй като града се развива бързо, постоянно се въвеждат нови мерки за подобряване на бизнес средата и насърчаване на дългосрочния растеж.

Забележителна инфраструктура
Никой не може да оспори факта, че една от най-силните страни на Дубай е именно възхитителната инфраструктура. Градът е един от малкото, които осигуряват изключително добра инфраструктура и висок стандарт на живот. Да не забравяме, че международното летище в Дубай е едно от най-натоварените в света по отношение на международния пътнически трафик. Пристанището Джабел Али е най-голямото в света, което е още една причина за инвеститорите да вземат своето положително решение дали да инвестират в Дубай.

Безопасност
Жителите на Дубай са изключително любезни и коректни. Това отчасти е така, защото много лесно може да се влезе в затвора за обида или неприличен жест на открито. Процентът на престъпност в Дубай е нулев. А законите в ОАЕ са много строги по отношение на нарушителите.

В заключение, Дубай представлява инвестиционна дестинация с безгранични възможности за растеж и успех. С всички изброени по-нагоре факти, той се превръща в идеалната платформа за инвеститорите, които търсят възможности за развитие и доходност.

Compare Listings