Your search results

Най-добрите ваканционни градове в България за покупка на имот на морето

Публикувано от Focus on май 16, 2024
0

Лятото е почти на вратата ни, а както знаем това е времето за приключения и създаване на нови приятни спомени. Всеки от нас планира лятната си почивка, още от момента, в който приключи предишната. А колко по-лесно би било всичко, ако разполагате със собствен имот на морето?!

За хората, които предпочитат морска почивка на родното Черноморие, наличието на собствен имот в района им гарантира сигурността, че притежават жилище, в което могат да отседнат, когато пожелаят и не зависят от предварително търсене на хотел или вила, както и резервиране на място. Да не изключваме и факта, че е страхотна инвестиция, тъй като след пандемията от COVID 19, туризма у нас бележи благоприятно развитие. Друга причина за покупка на имот по българското Черноморие е, че цените им поддържат по-стабилни нива от градските жилища у нас.

За вас сме подбрали топ 5 на най-предпочитаните дестинации за покупка на апартамент на морето:

Созопол

Сред българските курорти Созопол е един от най-предпочитаните за почивка през лятото. В непосредствена близост са разположени популярни плажове като Градина, Каваци, Смокиня.
Строителството в Созопол продължава се развива с доста бързи темпове. Туристите разполагат с разнообразни удобства като басейни, ресторанти, магазини, спортни зони, детски центрове и други. Градът има богата културна програма през летния сезон, която привлича много местни и чуждестранни туристи.

Балчик

Балчик е разположен е в средните части на северното българско Черноморие, в близост до курортния комплекс Албена. Там ще откриете едни от най-достъпните цени на недвижими имоти по Черноморието, и то на първа линия. Имотите в града са с висока годишна доходност и привличат родни туристи и чужденци. Къщите в Балчик имат автентична архитектура и непоправим чар от миналата епоха.

Приморско

Приморско е разположен на полуостров, вдаден в Черно море между лагуната залив Стамополу и Дяволския залив, в подножието на странджанските върхове. В Приморско също има невероятна атмосфера, която осигурява максимален комфорт и уединение. Условия за почивка предлагат старата и новата градска част на Приморско, селищното образувание Узунджата и вилната зона южно от града. Тук е и известният резерват Ропотамо.

Каварна

За почитателите на бохемския живот, уюта и комфорта Каварна е точната дестинация. Тук се намират нос Калиакра,  националният исторически резерват Яйлата и ваканционното селище Русалка.
Предлагат се главно апартаменти в жилищни кооперации от ниско строителство, а в покрайнините на града има вилни зони с къщи, които побират две или повече семейства за лятната почивка. Тук се намира и красивият и чист плаж на местността Болата.

Лозенец

През последните десетилетия Лозенец е в челните класации по посещаемост от туристи, което оправдава и цените на жилищата предвид силното търсене. Лозенец е типичното рибарско селце. Дестинацията е предпочитана за летния отпуск заради чистите плажове с дълги ивици. Цените варират в зависимост близостта до плажа, етапа на строителство и обзавеждане и квадратура на имота.

Compare Listings